30 mei 2014

Je huis decoreren per seizoen/feestdagen: Zomer

Hallo lieve lezers,

Ik durf met al dit mooie weer nu toch echt te zeggen dat ik vind dat de zomer is begonnen.
De Lente decoraties mogen de kast weer in (of richting zolder) en haal de zomerse decoraties maar tevoorschijn. Vandaag geef ik jullie een aantal leuke (creatieve) decoratie en shopideetjes om je huis om te toveren tot een zomers paradijsje.

Zet lekkere geurkaarsen neer in verschillende ruimtes in huis. Yankee candle heeft speciaal voor elk seizoen een aantal verschillende geuren. Wanneer het weer iets minder is, ruikt jouw huis toch lekker naar zomer!

Bij de Ikea vindt je deze vrolijke turquoise en oranje hang decoraties. Ze zijn ook verkrijgbaar in andere frisse kleuren.

Knoop schelpen en zeesterren met henneptouw aan een dik touw of een stok. Hang deze net als de slinger voor Pasen aan de schouw of voor het raam.
Bij de Ikea zijn ook deze vrolijke kaartjes te vinden met bloemen erop. Doe ze in lijstjes en verspreid ze over je huis.

Bij de Ikea is ook een vrolijk oranje geurkaars te vinden in een mandarijnengeur. Lekker fris!
Op dit glas sommarfint ben ik dol. Ik heb vorig jaar twee gekocht en spijt dat ik er niet meer had. Nu kan ik gelukkig wat meer inslaan want sommarfint is terug in het zomerassortiment.

Ook H&M heeft weer een aantal leuke accessoires voor deze zomer uitgebracht. De collectie is helaas vrij somber. Het kleurenschema is zand, wit en marineblauw. Dit turquoise kussen met witte palmbladeren vond ik erg leuk. Ook dit kussen met een geweven touwprint vind ik erg leuk.

Helaas is deze foto van een erg slechte kwaliteit, maar bij Kwantum verkopen ze deze turquoise Spaanse bolvaas. Prachtig! De accessoires van Pols potten vind ik sowieso geweldig, al helemaal deze witte ananas. Hij is ook verkrijgbaar in glanzend goud, erg chic.

Geniet van de zon, en alle vrolijke accessoires dit seizoen.

Liefs,
Esmée

29 mei 2014

Checklist zonvakantie van één week

Hallo lieve lezers,

Het vakantieseizoen is begonnen voor alle examenleerlingen, en voor de rest onder ons is de zomervakantie ook nabij. Grote kans dat jij op vakantie gaat naar een zonnig land. Handig daarbij is een lijstje met dingen die je mee móet nemen. Daarnaast kun je nog persoonlijke voorkeuren meenemen. Deze zijn voor iedereen anders en zal ik daarom als tips geven aan het einde van dit artikel.


Extra tips:
-Bij een actieve vakantie is het raadzaam om sport/wandelschoenen mee te nemen. Eventueel in plaats van sneakers.
-Tijdens je reis draag je een lange broek en een trui of vest. Dit bespaart ruimte in de koffer. Leg het shortje bovenin je koffer of neem deze mee in je handbagage zodat je je snel om kunt kleden op je bestemming.
-Wanneer je weet wat je per dag gaat doen, kun je hierop je kleding afstemmen en zo genoeg meenemen. Maakt een overzicht van alle dagen en bekijk per activiteit wat je wilt dragen.
-Houd je erg van boeken lezen? Een e-reader of een tablet is dan erg handig. Een tablet leest alleen niet makkelijk in de zon door de weerkaatsing.
-Belangrijke documenten bewaar je in je handtas: adressen van familie en vrienden, telefoonnummer van de bank (blokkeernummer), kopieën van legitimatiebewijzen, alle uitgeprinte info over je accommodatie etc.
-Stop schoenen in een plastic zakje in je koffer. Zo wordt je kleding niet vies.
-Ik vind het altijd handig om een klein flesje wasmiddel mee te nemen. Het kan voorkomen dat je bijvoorbeeld ondergoed of sokken even uit wilt wassen. Dit kan prima in een wasbak met een drupje wasmiddel.

Ik hoop dat jullie wat aan dit lijstje hebben. Mocht je nog essentiële toevoegingen weten, laat het mij dan weten zodat ik het erbij kan zetten.

Liefs,
Esmée

27 mei 2014

Drie leuke/handige Pinterest tips

Hallo lieve lezers,

Vandaag laat ik jullie drie leuke tips zien die ik op Pinterest heb gevonden.

Woord decoratie - Knip uit stevig, dik karton je letters. Beplak de letters met muntjes van 1, 2 of 5 cent. Gebruik hiervoor een sterke lijm. Spray de letters in een kleur naar wens. Op deze foto is zilver gebruikt, maar goud, wit of een felle kleur is ook erg leuk. Plak op de achterkant haakjes/ringetjes en hang ze op.

Flatscreen met decoratieve rand - Hangt jouw televisie aan de wand en vind je dit ook een storend gezicht? Maak er een lijst omheen van piepschuimen plafondlijsten die je in een bij je interieur passende kleur verft. Zet eventueel een mooie afbeelding(slideshow) of brandend haardvuurtje op je televisie.

Sponsdoekjes als koelkast voering - Knip de sponsdoekjes op maat van de glasplaten en de vakjes in de koelkastdeur. Was ze éénmaal per twee weken uit in de wasmachine en je hebt weer een frisse koelkast.

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben.

Liefs,
Esmée

26 mei 2014

Photo diary: week 21

Hallo lieve lezers,



Ik zie op ontzettend veel blogs een weekoverzichtje aan foto's. Dat vind ik vaak ontzettend leuk om te lezen en te zien. Afgelopen week heb ik geprobeerd om een aantal leuke dingen op de foto te zetten die ik met jullie kan delen. Ik ben benieuwd hoe jullie het vinden.

Maandag 19 mei: Ik maakte een lekker sapje met mijn Versapers om de dag goed te beginnen. Ook ben ik de zondag ervoor begonnen met de squat challenge die ik vond op Pinterest. Vandaag moest ik 55 squats doen.



Dinsdag 20 mei: 'S morgens ging ik naar de markt. Ik hoopte veel fruit te kunnen scoren, maar kwam alleen met zoete aardappelen terug. Ook kocht ik een Nakd bar (niet heel enthousiast over) en twee fruitrepen. De fruitrepen smaakten prima, maar hadden een beetje een vreemde taaie structuur. Ik at een hele bak aardbeien op én bestelde een monogram ketting bij Zazzy. 60 squats.

Woensdag 21 mei: De dag begon goed met een vers sapje. Helaas voelde ik mij steeds meer duizelig worden en kreeg ik last van mijn buik. Ik ben naar revalidatietherapie geweest waar ik een paar keer echt even moest zitten om niet flauw te vallen (het was er echt heel erg warm). Daarna dachten we een leuke deal te scoren op Allstars bij een American base dumpwinkel. Helaas bleken de maten 37 t/m 39 niet op voorraad te zijn. Big bummer. Na het eten ging ik even op bed liggen. Ik werd laat in de avond wakker en had overal spierpijn. Ik werd dus echt ziek. Gelukkig was het een rustdag voor mijn squat challenge.

Donderdag 22 mei: Ik heb alleen maar op de bank liggen slapen en heb maar weinig gegeten. Gelukkig was de spierpijn wel weg. Indicatie dat ik mij niet goed voel: ik heb geen zin om op mijn laptop te gaan en heb geen eetlust. Een bikkel als ik ben heb ik 's avonds nog wel 70 squats gedaan.


Vrijdag 23 mei: Ik voelde mij gelukkig alweer een stuk beter. Ik heb een aantal dingen in huis gedaan voor mijn ouders en ben 's middags een stuk wezen wandelen met mijn moeder en onze hond. 'S avonds kwamen mijn ouders na de boodschappen gedaan te hebben aan met het Bavaria jurkje voor mij. Gelijk passen natuurlijk! Ik vind hem erg leuk en vrolijk, maar wel superkort. Ik ga op Bonprix korte leggingbroekjes bestellen met een brede kantrand die van de split tot net onder de zoom komt. Ik kwam erachter dat ik ook een cardigan vestje heb in dezelfde groene kleur als de bladeren!


Zaterdag 24 mei: Ik ben wezen kijken bij de tentoonstelling van mijn stiefvaders fotocursus. Dit was bij het kunstcentrum hier in Sneek waar ik jaren geleden ballet heb gedaan. Ze hebben nu een ontzettend mooi gebouw gekregen. 'S middags kwamen mijn oom, tante en neefjes op bezoek. Ze zouden een nachtje blijven slapen. Met mijn moeder en tante ben ik nog even het centrum van Sneek in geweest, waar ik mijn eerste strijkijzer heb gekocht (zo slecht. Ik ben gek op blousjes, maar had nog geen strijkijzer) én een leuke olijfhouten lepel  van Bowls and dishes. Het strijkijzer kan ik ook erg goed gebruiken voor naaiprojectjes. Nu nog een strijkmatje bestellen. 'S avonds was het weer tijd voor mijn squats. 80 maal deze keer.


Zondag 25 mei: Met mijn moeder tante en twee neefjes ben ik naar Aeolus in Sexbierum geweest. Hier gingen wij vroeger vaak heen met kinderfeestjes. Het was ontzettend grappig, maar ook erg jammer om te zien dat alles nog vrijwel hetzelfde was. 'S avonds gingen we gezellig barbequeen waarna wij weer afscheid namen van de familie. Het was een ontzettend gezellig weekend!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik zal proberen deze week meer foto's te maken zodat bij elke dag een leuke foto staat. Als jullie vragen of suggesties hebben dan hoor ik het graag!

Liefs,
Esmée

23 mei 2014

DIY fashion to do lijstje

Hallo lieve lezers,

Ik heb laatst zelf een pyjamashortje gemaakt van een stofje met cupcakeprint. Dit deed ik om te kijken of ik mijn oude hobby (bijna 10 jaar geleden maakt ik wat dingetjes op de naaimachine) nog steeds leuk vond. Ik vind het nog steeds erg leuk maar ben bang om dingen te verpesten, een faalangst. Toch wil ik gaan proberen om wat meer te maken en daarom heb ik een aantal ideeën verzameld op Pinterest.

- Shift dress. Dit jurkje is aan de bovenkant losser dan aan de onderkant. Wanneer dit een succes wordt, zal ik hem denk ik wel in meer printjes stofjes gaan maken. Het ligt namelijk maar net aan van welke stof je het maakt, waar dit jurkje geschikt voor is.
- Tulle rok. De reden dat ik hem nog niet gemaakt heb, is dat ik geen idee heb wat voor kleur ik wil hebben. Zal ik voor een veilige kleur gaan, of een feller kleurtje zoals op de foto?

- Deze dame is echt geniaal, een peplum top en een rok die samen een jurkje vormen, echt supertof. Staat zeker hoog op mijn wishlist om te maken, alleen wordt dit waarschijnlijk een later projectje aangezien dit knap lastig is en zeker geen beginnerswerkje.
- Een rokje (of meerdere) met geschulpte rand. Mijn plan is wel om het rokje een stuk langer te maken tot net boven de knie. Ik vind deze veel te kort.

Via Ebay heb ik 10 paar blanco schoenenclips gekocht. Aangezien ik een lover ben van DIY's en geld besparen door items op meerdere manieren te dragen, heb ik ontzettend veel zin om schoenenclips te maken. Als het een succes is wil ik ze ook online gaan verkopen. Laat het me weten als je hierin geïnteresseerd bent. Simpele clips zullen ongeveer €5,- per paar gaan kosten exclusief verzendkosten, en luxere tussen de €5 en €10 euro e.v.

- Een infinity dress. Deze jurk staat al een paar jaar op mijn wishlist om te maken. Over de lengte en kleur ben ik nog steeds niet uit. Het liefst wil ik een kleurtje.
- Een stretch rok van kant met een geschulpte rand eronder. Bij de Jan Sikkes heb ik nog geen crèmewitte stretch kant kunnen vinden. Op de foto is het een taillerok, maar ik wil hem op mijn heupen dragen.

Dit was het alweer voor vandaag. Misschien heb ik binnenkort weer leuke nieuwe ideeën.
Ben jij ook creatief?

Liefs,
Esmée

18 mei 2014

Musthaves in de voorraadkast/koelkast/vriezer

Hallo lieve lezers,

Ik heb eens even goed nagedacht en weer een lijstje gemaakt.
Een lijstje van de dingen die je naar mijn idee op voorraad zou moeten hebben.

De volgende producten, zijn producten welke ik regelmatig gebruik en frequent op mijn boodschappenlijstje staan. Nu heb ik zelf ook een fijn overzicht van al deze producten, zodat ik hopelijk nooit meer tekort kom.


Voorraadkast:
Bloem (spelt of een andere soort)
Suiker (bijv. kokosbloesem/palm)
Pure chocoladechips/drops
Bakpoeder & gist
Lange vingers
Havermout
Poedersuiker
Pasta: spaghetti, lasagnebladen en bijv, farfalle of fusilli.
Tomaten passata = gezeefde tomaten
Tomatenpuree, kleine blikjes
Zoete aardappels
Tortillawraps

Koelkast:
Croissantdeeg, blikje
Geraspte kaas
Eieren, liefst vrije uitloop of biologisch
Appels
Naturel roomkaas, twee bakjes
Citroenen, liefst biologisch
Uien & knoflook
Slagroom, houdbare kan ook in de voorraadkast
Een soort melk: koemelk, amandelmelk, hazelnootmelk, sojamelk etc.
Pakje boter
Veel groenten en fruit


Vriezer:
Ingevroren fruit
Bladerdeeg
Ingevroren groenten
Vlees of vleesvervangers, sowieso (nep)gehakt & kip(achtige stukjes)
Het is ook altijd handig om ijsblokjes te hebben in de vriezer.

Heb jij nog aanvullingen op dit lijstje? Laat het me dan weten zodat ik het erbij kan zetten.

Liefs,
Esmée

12 mei 2014

Je bescheiden/netjes kleden

Hallo lieve lezers,

Ik weet niet of het woord "modesty" of "modest clothes" jullie iets zegt. Vrij vertaald naar het Nederlands, betekent het bescheiden of bescheiden kleden. Van origine komt dit vanuit het geloof. Het betekent dat je je bedekt kleed. Nu denk je dan al gauw aan soepjurken die heel hoog zijn gesloten en tot de enkels komen.


Gelukkig hoef je je niet te kleden als een lid van de Amish om je bescheiden te kleden. Op Pinterest ontdekte ik een heel scala aan ontzettend leuke outfits. Ik begrijp de filosofie hierachter ontzettend goed. Je wilt er leuk en vrouwelijk uitzien, maar geen diep uitgesneden tops of korte rokjes. Het toont dat je respect hebt voor jezelf en voor je omgeving. Je bescheiden kleden ziet er heel verzorgd en vrouwelijk uit, zonder ordinair te zijn. Ik wil jullie een aantal leuke outfits laten zien die ik ontdekt heb.

Zie, hartstikke leuk toch?

Bescheiden kleding bestaat niet alleen uit lange rokken, jeans/broeken mogen ook!

De tweede outfit komt van blogger Merrick, mijn nieuwe favoriete blog. Ze maakt en vermaakt haar eigen kleding en geeft goede tips voor het combineren van outfits. Ze ziet er altijd fashionable en netjes uit.
Andere leuke fashion bloggers zijn: Katie Marie, Audrey, Kara Muehlmann en Elle.

Maxi rokken en jurken zijn nu helemaal in. Schaf hier zeker een paar van aan als je graag deze filosofie wilt volgen. Heb je een leuke jurk gevonden die niet hoog genoeg gesloten is? draag er dan een hemdje onder. Ook leuk is een hemdje met een kantrand.
Het is vaak ook not done om je schouders te laten zien. Draag een leuke bolero of een jasje over je singlets. Rokken moeten een minimale lengte hebben tot net boven de knie. Vind je toch een leuke rok die iets korter is? draag er dan een onderrok onder met bijvoorbeeld een leuke kantrand, of draag er een dikke maillot of dekkende panty onder. Ga nooit korter dan halverwege je bovenbenen.
Mix lekker met printjes, en draag statement sieraden. Draag ook zeker laagjes om je huidige kleding bescheidener te maken.

Klik HIER voor een overzicht aan leuke bescheiden outfits op Pinterest. Klik HIER voor bescheiden badkleding (persoonlijk niet helemaal mijn ding, er zitten wel leuke tussen). Klik HIER voor mijn bord aan kleding inspiratie (let wel, ik pin ook andere outfits).

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en inspiratie op te doen. Mijn interesse hiernaar is gekomen door het kijken van The Duggars. Ik droeg mij tot ongeveer een jaar geleden een stukje bloter (meer decolleté en kortere rokjes dan halverwege de bovenbenen). Ik kreeg verkeerde aandacht van het andere geslacht, dat zie ik nu in. Sinds ik mij netter en meer bedekt kleed, voel ik mij beter in mijn vel. Ik vind dat iedereen lekker moet dragen wat hij/zij zelf wil. Ik vind dit gewoon erg leuk en ik begrijp de filosofie erachter. Je hoeft dit natuurlijk helemaal niks te vinden. Dat is ook prima.

Liefs,
Esmée

10 mei 2014

Wishlist: Schoenen

Hallo lieve lezers,

Op mijn wishlist heb ik een aantal soort schoenen staan als basics. Vandaag wil ik jullie laten zien wat voor schoenen dit zijn. Ik heb al ontzettend veel webshops afgestruind, maar kan helaas niet vinden wat ik zoek. Misschien kunnen jullie mij wel helpen! Kijk je mee?

- Ik zoek een paar mooie teal/turquiose ballerina's. Ik draag niet veel kleuren aangezien dat niet binnen mijn kleurenschema past. Teal en donkerpaars zijn kleuren die mij nog wel staan. Ik heb meerdere accessoires in deze zeeblauwe/groene kleur. Het zou leuk zijn als ik ook matchende schoenen erbij heb.
- Ik denk dat een van mijn eerste aankopen in nieuwe schoenen, deze witte allstars zullen zijn. Lekker basic voor in de zomer.
- Ik vind de marineblauwe allstars ook superleuk. Ik heb meerdere marineblauwe kledingstukken waar ze mooi bij zullen passen.
- Een paar luipaardprint ballerina's worden langzamerhand een basic in de kledingkasten van fashionista's. Ze zijn ideaal om verschillende patronen mee te mixen. Helaas zijn er volgens mij in nederlandse webshops niet echt mooie ballerina's/loafertjes te vinden. Ugg Australia heeft ze gehad in het model alloway. Helaas vond ik daarvan de print iets minder mooi, en stoorde het logo op de tenen mij. Ik heb al zwarte glitter alloway's welke erg fijn zitten. Ik hoop dat er binnenkort een nieuwe versie komt! Tips zijn welkom.

- Zoals jullie misschien wel weten houd ik enorm van een preppy kledingstijl. Nu zijn een paar echte Hunter laarzen een basic binnen deze stijl. Superhandig ook voor ons regenachtige Nederlandse weer! Met een paar dikke kniesokken erin zijn ze ook nog warm.
- In mijn kledingkast heb ik al een paar chocoladebruine Ugg Australia classic short vachtlaarzen staan. Op mijn wishlist staat ook nog een paar zwarte. Lekker warm en comfortabel.
- Een paar sandaaltjes met grote blingstenen vind ik supermooi. Helaas is dit paar ontiegelijk duur en niet meer verkrijgbaar. Wie weet ga ik wel DIY'en.
- Nergens, nergens kan ik een beschikbaar paar simpele zwarte sandaaltjes vinden met een hak van 8-10 cm in maar 38. Ik wil geen poespas erop en het liefst van suede of mat leer.

- Ken je het merk Toms al? Zo niet, kijk dan echt even op de site van Toms. Deze sleehakken met zwarte bandjes vind ik erg leuk en zien er ook comfortabel uit.
- Op de site van Otto vond ik deze leuke sandaaltjes met gouden glitters. Ideaal voor een feestje.
- Een paar nude pumps van suede of mat leer met een hak van 8-10 cm is ook knap lastig te vinden. Het is vaak een korte dikke hak, of een torenhoge stiletto. Ik heb inmiddels geleerd dat stiletto's niet bij mij passen, en ik beter kan kiezen voor een wat lagere dunne hak.
- Tamaris heeft een ontzettend mooi paar basispums van leer voor maar vijftig euro. Helaas zijn ze niet te krijgen in een mooie nude kleur, anders kocht ik direct twee paar. Als ik weer goed kan lopen, dan ga ik zeker weten kijken of ik deze ergens kan passen.

Dat waren alweer twaalf paar schoenen die op mijn wishlist staan. Best wel veel eigenlijk. Ik denk dat een vrouw ongeveer 15-20 paar schoenen zou moeten hebben om voor elke gelegenheid een geschikt paar te hebben.
Ik bedenk me dat ik ook een simpel paar platte zwarte sandaaltjes wil. Poeh, wat een wensen. Heb jij nog wat op je wishlist staan qua schoenen?

Liefs,
Esmée

9 mei 2014

Eén kledingstuk, 3 manieren: Marine gestreepte maxi-jurk van H&M

Hallo lieve lezers,

Een nieuwe categorie binnen mijn fashion artikelen: Eén kledingstuk, 3 manieren.
Soms heb ik een kledingstuk in de kast hangen waarvan ik denk, kan ik deze dragen voor meerdere gelegenheden? Jullie zullen dit vast ook weleens denken, vooral met mode musthaves van een bepaald seizoen. Vandaag laat ik jullie 3 manieren zien om een prachtige marine gestreepte maxi-jurk van H&M te dragen. Classy, casual en comfy.



Deze outfit kun je dragen op een dinnerdate, wanneer je een drankje gaat drinken met vriendinnen en naar nette feestjes. De gouden accessoires en de hakken zorgen voor glam aan je outfit. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor zilveren accessoires als jou dit beter staat. Marineblauw kan met beide sierraadkleuren goed gecombineerd worden.


Deze outfit is ideaal voor een dagje winkelen, naar het strand en zelfs een dagje pretpark. Marineblauw combineren met mintgroen is erg in. Wanneer het te warm is, kun je het vestje makkelijk opvouwen in de tas. De tas is ook groot genoeg voor een handdoek en/of een lunchpakketje.


Deze outfit is ideaal voor een dagje thuis hangen, maar kan ook prima gedragen worden wanneer je even een boodschap moet doen. De outfit kun je prima dragen voor een fietstochtje of een wandeling omdat het zo comfortabel zit. De tassenset is erg handig; een klein tasje voor eventjes weg, de grote voor boodschappen/lunchpakketje.

Ik hoop dat jullie deze nieuwe categorie leuk vinden. Welk kledingstuk zou jij nog meer op 3 verschillende maieren willen zien?

Liefs,
Esmée

8 mei 2014

Leuke cadeautips voor Moederdag

Hallo lieve lezers,

Het is vandaag donderdag, en over drie nachtjes is het alweer moederdag.
Heb je nog geen cadeautje(s)? Ik geef je een aantal leuke cadeau ideeën die vrijwel elke moeder zeer zal waarderen.

- Blond Amsterdam heeft ook dit jaar weer een aantal superleuke en vrolijke serviesstukken ontworpen. De mok en de kom zijn beide €8,95. Het ontbijtbordje is €7,95. Serveer een ontbijtje op bed met deze leuke set!
- Een doosje bonbons van een chocolaterie of patisserie/banketbakkerij doet het vaak ook goed. Soms zijn er rond Moederdag speciaal samengestelde doosjes met gangbare smaken bonbons.
- Maak een waardebonnen boekje voor je moeder. Wat erop de bonnen kan staan: Een high-tea, koken voor mama, een week lang de afwas doen, een hele dikke knuffel, de hond uitlaten, een avondje bioscoop etc.

- Een lekkere geurkaars van bijvoorbeeld het merk Yankee candle.
- Een grote bos bloemen doet het bij elke moeder goed. Kies een bos waarin de favoriete bloemen van je moeder verwerkt zijn. Weet je dit niet? Rode rozen zijn altijd goed!
- Wanneer het wat frisser buiten is, vindt iedereen het fijn om een sjaal om te slaan. Koop een sjaal in een neutrale kleur en je moeder zal hier veel gebruik van maken.
- Een ontbijtje op bed doet het altijd goed. Zet een kopje thee of koffie, pers of koop een vers sapje, snijd wat vers fruit, bak croissantjes of broodjes en serveer op een mooi dienblad.
- Houd je moeder van koken? Een goede ovenschaal van bijvoorbeeld le creuset is dan erg gewenst.

- Een mooie grote strand/boodschappentas is altijd handig. Kijk eens bij de H&M, de V&D of bij de Hema voor een vrolijk exemplaar.
- Een Mommyday giftbox van the Beauty Bakery zal het bij veel moeders goed doen.
- Notitieboekjes zijn handig voor moeders die graag dingen op orde hebben. Paperblanks heeft mooie luxe notitieboekjes. Ligt je budget wat lager? Hema heeft ook hele leuke.
- Kan jouw moeder wel wat ontspanning gebruiken? Geef haar een bon voor een facial, massage of een dagje sauna.
- Een simpele clutch kan elke mama ook wel gebruiken. Geef een exemplaar van echt leer, deze blijven jarenlang goed.

Ik hoop dat jullie mijn tips leuk en handig vonden. Maak deze dag voor jouw mama speciaal! Zorg ervoor dat ze niks in het huishouden hoeft te doen en lekker kan ontspannen.

Liefs,
Esmée

7 mei 2014

Mijn ebay bestellingen

Hallo lieve lezers,

De afgelopen maand heb ik weer een aantal dingen via ebay besteld.
Vandaag laat ik jullie zien welke dingen dit zijn, en bij welke verkoper ik ze heb gekocht.

Gouden pailletten clutch - $3.64 chunyong1975
Rode pailletten clutch - $3.64 chunyong1975
Oorbellen met blauwe steentjes - $3.04 cnclm2012
Zwarte pailletten clutch - $3.64 chunyong1975

Simpele oorbellen met een wit steentje - $0.99 zzgadgets
Rendier oorbellen (voor de winter/kerst) - $1.04 peacefulworld*js
Gouden oorstekers om zelf oorbellen mee te maken 100 st. - $0.99 lr8951102
Gouden stiften om zelf oorbellen mee te maken 100 st. - $1.82 discount365buy


Ketting met blingstenen - $3.50 lure_world
Haarmesje om laagjes mee te snijden (bij de listing staat dat het voor dieren is, maar dit is niet persé waar haha) - $0.99 happyeasybuy02
Prachtige oorbellen - $0.60 cnclm2012
Clips om schoenenclips mee te maken (misschien ga ik wel schoenenclips verkopen) 20 st. - $1.95 boutiquebox
Spoeltjes voor mijn naaimachine 50 st. - $3.58 8season-gift

Koop jij weleens wat via ebay?
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien.


Liefs,
Esmée

6 mei 2014

Hoe stop je je suikerverslaving?

Hallo lieve lezers,

Door mijn ongeluk ben ik een stuk slechter gaan eten. Ik snoepte meer omdat ik me ontzettend opgesloten en ongelukkig voelde. Ik was immobiel en kon door de zware pijnstillers (eerste twee maanden) eigenlijk niet lang zitten of staan. Een uitgebreid ontbijt of een gezonde lunch maken lukte daarom niet zo goed.
Sinds een paar dagen kan ik weer redelijk lopen, en sinds twee weken voel ik me weer een stuk beter in mijn vel, tijd om van al het slechte voedsel af te kicken en weer gezonder te eten.


Dat afkicken van bewerkt en suikerhoudend voedsel is knap lastig. Je moet een hele sterke wil hebben om door te gaan. Zelf weet ik ontzettend goed hoe mijn lichaam hierop reageert. Ik heb ook weleens gehoord dat afkicken van een verslaving vaak 4 dagen duurt.

Bij het afkicken van vooral suikers heb ik de eerste twee dagen last van hoofdpijn, lichtgevoeligheid en een soort rillingen. Vaak krijg je het ook sneller koud en kun je je zelfs slap en moe voelen.
Wat mij wel goed heeft geholpen, is dat wanneer ik écht snakte naar iets zoets, ik één of twee lepeltjes honing nam en hier langzaam op sabbelde. Je krijgt iets zoets binnen, maar wél iets natuurlijk zoets.
Neem vooral ook veel fruit. Een simpele banaan of appel kan je enorm helpen om van je sugarrush af te komen.

Zorg ervoor dat je altijd vol zit
Neem een stevig ontbijt van bijvoorbeeld havermout met fruit en een flinke kop thee. Lunch eventueel warm met veel groentes en het liefst nog iets van bonen of noten. Tussendoor mag je onbeperkt eten aan fruit en groentes. Maak een lekkere fruitsalade of bijvoorbeeld een komkommersalade met wat azijn, zout en een lepeltje honing.


Zoek afleiding
Ga sporten, wandelen, werk aan je hobby of ga uit je dag op lekkere muziek. Zoek iets waardoor je niet steeds aan (lekker en ongezond) eten denkt.

Leer "nee, dankje" te zeggen
Meestal is het leer "nee" te zeggen, maar ik vind "nee, dankje" wat aardiger en netter klinken. Vaak wordt je een koekje of een chipje aangeboden wanneer je ergens op visite bent. Eet goed van tevoren, en bedank vriendelijk wanneer je iets wordt aangeboden. Het zal eerst ontzettend lastig zijn om dit te doen, maar wordt al gauw een gewoonte. Wanneer je gevraagd wordt waarom je iets niet wilt, dan kun je uitleggen dat je net hebt gegeten, of dat je slecht tegen suikers kunt en/of hiervan wilt afkicken.

Neem (alsjeblieft) geen kunstmatige zoetstoffen
Zoetjes, aspartaam, witte steviapoeder uit de supermarkt, glucose, sacharose, sorbitol, xylitol etc.
Deze kunstmatige stoffen horen niet in ons lichaam thuis en brengen ons systeem in de war. Neem liever honing, agave of kokosbloesemsuiker. Kijk kritisch naar de nutritionele lijst van light producten. Lees sowieso de nutritionele lijst van verpakte producten. Kijk ook naar de ingrediënten. Toegevoegde (nep)suikers zijn een no-go.


Cheatdagen en af en toe smokkelen.
Zelf vind ik het prettig om op zaterdag een cheatdag in te lassen. De meeste mensen hebben op zaterdag weleens een feestje of lopen door de stad en zien dan een heerlijke poffertjeskraam. Zeg tegen jezelf dat je op zaterdag tussen 12 uur 's middags en 1 uur 's nachts suikerhoudende producten mág, maar niet hoeft. Als je zin hebt om 's middags in de stad een portie poffertjes te nemen, dan mag dat. Als je uit eten gaat en er tiramisu op de kaart staat, dan mag dat. Net als een aantal (maximaal 3) borreltjes op een avond mogen.
Het kan eens voorkomen dat je op zondag een verjaardag hebt, of een feestje doordeweeks. Kijk voor jezelf of je je zaterdag hiervoor op wilt offeren, of dat je wel een stukje taart neemt, maar later geen chips. Het is helemaal niet erg om af en toe wel iets te nemen, als je de gewoonte er maar niet weer in laat glijden.

Ik ben inmiddels weer relaxed wat betreft suiker. Ik voel me weer een stuk beter en energieker. Heb jij een suikerverslaving? De meeste mensen weten het niet eens.

Liefs,
Esmée

5 mei 2014

Mijn bucketlist/levensdoelen

Hallo lieve lezers,

Iedereen heeft denk ik wel een aantal dingen welke je wilt doen/bereiken vóórdat je dood gaat.
Wanneer je deze dingen/doelen noteert, dan heb je een bucketlist.
Vandaag wil ik jullie vertellen wat er zoal op mijn bucketlist staat. Na verloop van tijd zal ik deze bucketlist aanvullen en afstrepen zodat jullie, maar ook ikzelf kan zien wat ik al gedaan heb, en wat ik nog wil doen.


1. Rollen over queensgrass (dit zijn velden strak groen gras in de buurt van Borger waar graszoden van gemaakt worden).
2. Los duiken bij zwarttip rifhaaien
3. In een kooi duiken bij witte haaien.
4. Paardrijden over het strand.
5. Naar Ladurée gaan.
6. Een boek schrijven.
7. Naar Disneyland Parijs gaan.
8. Kamelenrit maken.
9. Naakt zwemmen in een zwembad (ik ben bang voor natuurwater geworden)
10. Een webshop hebben.
11. Roadtrip door Florida maken.
12. In een ME busje zitten. >Na een avondje stappen mocht ik er even in zitten/kijken
13. Een jongen/zoon krijgen.
14. Een meisje/dochter krijgen.
15. Een walk-in closet hebben.
16. Mijn eigen bedrijf hebben.
17. 100 Bloglovin volgers krijgen.
18. Trouwen.
19. Een tattoo nemen.
20. Een designer tas kopen.
21. Een maand lang Raw-til-4 & vegan leven.
22. Alle waddeneilanden van Nederland bezocht hebben
23. Mijn musthave garderobelijst helemaal afstrepen.
24. Een moestuin hebben.
25. Naar schiphol gaan en daar pas een (zonnige) bestemming kiezen.
26. Business class vliegen

Hebben jullie ook een bucketlist? Zo ja, wat staat er op?

Liefs,
Esmée


3 mei 2014

Wat kun je allemaal met een slowjuicer?

Hallo lieve lezers,

Al een tijdje ben ik in de markt voor een slowjuicer. Ik heb allerlei modellen bekeken en heb me gefocust op de Versapers titanium 3G. Deze heeft bij de sap-uitgang een sapstop om schoonmaken makkelijker te maken én het sap direct te mengen.



Nu begrijpen heel veel mensen om mij heen niet waarom je een slowjuicer zou kopen voor een gemiddeld bedrag van €300,-. Ik bedacht mij dat waarschijnlijk meer mensen zullen denken: wat zijn de voordelen van een slowjuicer en wat kun je er allemaal mee? Ik vond vrij weinig bij een zoektocht via Google en besloot om daarom zélf een artikel te schrijven.

Allereerst, een filmpje van Versapers over de vergelijking tussen een sapcentrifuge, een slowjuicer en een blender:



De meeste mensen weten waarschijnlijk wel dat het ontzettend gezond is om veel groentes te eten. Helaas is het niet altijd even makkelijk om veel groentes binnen te krijgen. Rauwe boerenkool, spinazie en wortelen bijvoorbeeld. Een wortel zou je nog kunnen schillen en zo op kunnen eten, maar veel mensen vinden dit niet lekker. Bij boerenkool en spinazie wordt dit een stuk lastiger. Je zou het door een smoothie kunnen doen, maar en blijven toch vaak harde stukjes (=vezels, niet te verwarren met voedingsvezels) achter. Wanneer je deze groentes in de slowjuicer doet, worden het sap, de vitamines & mineralen én de voedingsvezels eruit gewrongen. De wortels hoef je zelfs niet eens te schillen, alleen goed af te spoelen.

Wanneer je een smoothie maakt in een blender, schil je eerst de vruchten (net onder de schil zitten de meeste vitamines, dit komt door de zon. Deze gaan vaak verloren), je moet het klokhuis eruit halen, en druiven met pitjes kun je ook niet zomaar in de blender gooien. In principe kun je vrijwel alles wat goed gewassen is, direct in een slowjuicer doen. Van bijvoorbeeld een banaan en een ananas verwijder je natuurlijk wél de schil. Het takje/stemmetje van een peer, appel en van een druiventros moet ook verwijderd worden. Het enige wat je dan nog moet doen, is het fruit in iets kleinere stukken snijden zodat het in de vulschacht past.
Ohja, van steenvruchten moet de pit verwijderd worden, anders gaat je machine kapot.

Wanneer je veganist bent of allergisch voor koeienmelk (koeienmelk is niet erg goed voor de gezondheid), dan is het een goed idee om gewone melk te vervangen voor een notenmelk. Helaas kosten deze al snel meer dan twee euro in de (bio)supermarkt. Het kan dan kostenefficiënt zijn om je eigen notenmelk te maken. Bijvoorbeeld met amandelen. In de slowjuicer is dit ontzettend gemakkelijk om zelf te maken. Wanneer ik mijn slowjuicer heb zal ik een uitleg hierover geven. Ik eet 's morgens vaak havermout als ontbijt, en maak dit het liefst met amandelmelk. De pulp die bij het maken van notenmelk overblijft kun je weer gebruiken in baksels.

Wanneer je graag (gladde) soepen maakt, maar geen zin hebt om in de weer te gaan met een staafmixer (overal spetters) óf geen zin hebt om eerst tomaten te ontvellen, wortels te schillen en dingen in stukjes te snijden, dan is een slowjuicer erg handig. Je doet de gewenste groentes in de slowjuicer, en doet daarna het sap in een pan waarin je eerst een gesnippert uitje en wat knoflook hebt aangefruit. Een blokje bouillon en/of wat kruiden erbij en even aan de kook brengen. Supermakkelijk!

Zelf vind ik het superlekker om ijsjes te maken. Ik heb een Zoku quick pop maker, en bij mijn ouders hebben we een simpele ijsdraaimachine. Ik vind bosvruchten heerlijk, maar ben niet zo gek op al die pitjes. Wanneer je deze vruchten in de blender gooit, dan blijven er altijd stukjes van pitjes inzitten. Bij een slowjuicer is dit niet het geval. Je krijgt een gladde sap waar je heerlijk ijs van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan ananassap met kokosmelk voor een piña colada ijsje, jumm.

Wat nu ook helemaal hip en gezond is, is het drinken van tarwegrassap. Dit is een beetje hetzelfde verhaal als met de boerenkool en de spinazie. Een sapcentrifuge of blender kan de harde vezels van deze bladgroentes niet goed afbreken en hier het sap uithalen, je raadt het al, een slowjuicer kan dit wél, tot op de laatste druppel. Tip: maak één grote portie tarwegrassap en vries dit in in een ijsblokjesvorm. Je hebt nu altijd een shotje tarwegrassap op voorraad. Doe het blokje 's avonds in een glaasje in de koelkast om 's morgens een vers shotje te kunnen drinken, of gooi het blokje nogmaals door de juicer bij je (ochtend)sapje.

Hier ook nog een tip voor de mama's en papa's. Kinderen zijn vaak niet dol op groentes, maar wel op fruit. Pers een lekker sapje voor ze waar je ook groentes aan toevoegt. Ze zullen niet merken dat er groentes in zitten, maar krijgen wél alle vitamines en mineralen ervan binnen.
Vaak krijgen kinderen al op jonge leeftijd een suikerverslaving voor roosvicee, limonade en sapjes uit pak. Ook worden er vaak Optimel achtige drankjes aan kinderen gegeven. Deze zitten vol met zoetstoffen (yogidrink/fristi vol met suikers), wat ontzettend slecht is voor de ontwikkeling van alle organen. Je kunt ook wat fruitsap mengen met amandelmelk voor eenzelfde soort drankje. In het begin zal dit erg wennen zijn wanneer je kind gewend is aan de suikers en zoetstoffen, maar dit went na verloop van tijd.

Ik hoop dat jullie wat aan deze informatie hebben. Ik ga binnenkort met grote vreugde een slowjuicer aanschaffen.

Liefs,
Esmée