31 januari 2014

Mijn favoriete muziek

Hallo lieve lezers,

Bijna iedereen houdt wel van een soort muziek. Gelukkig is er tegenwoordig voor ieder wat wils.
Ik luitser het liefst oude muziek. Voornamelijk 90's maar ook enkele early 00's. Nee, de muziek die tegenwoordig veel wordt gedraaid vind ik maar niets. Commerciele troep zonder enig gevoel erin. House bijvoorbeeld, daar kan ik helemaal niets mee. Misschien leuk met een pilletje op, maar zo ben ik niet. Ik kan niet dansen op house, ik kan er niet mee ontspannen, wat moet ik er eigenlijk mee?

Op welke muziek kan ik dan wél losgaan of lekker ontspannen? Ik heb voor jullie een lijstje gemaakt:


TLC - No scrubs
Ace of base - All that she wants
Buckshot leFonque - Another day


Paul elstak - Luv you more
Sting - Desert rose
Barry Manilow - Copacabana


Marianne Rosenberg - Ich bin wie du
George Michael - Careless whisper
Mr. President - Coco jambo


P!nk - Family portrait
Lana del rey - Dark paradise
Nina sky - Move ya body


No doubt - Don't speak
R.E.M. - Losing my religion
Oasis - Wonderwall


All saints - Never ever
The verve - Bitter sweet symphony
Aishwarya Rai - Nimbooda


A-ha - Take on me
Aerosmith - I don't want to miss a thing
Cheb Khaled - Aicha


Los del Rio - Macarena
Blero - Sexy moves
Darren Criss - Cough syrup

Wat zijn jouw favoriete liedjes?

Liefs,
Esmée

30 januari 2014

Wishlist: keukenapparatuur

Hallo lieve lezers,

Zoals jullie misschien wel weten vind ik het leuk om in de keuken te staan. Ik heb een vreemde obsessie met keukenapparatuur. Ik kan uren naar tellsell reclames kijken over nicer dicers en magic bullets. Ook youtube ontkomt er niet aan. Regelmatig zoek ik allerlei filmpjes op over foodprocessors en mixers. Ik heb een lijstje gemaakt met de keukenapparatuur die ik in de toekomst wil aanschaffen. Kijk je mee?

- Een wafelijzer. Ik heb eigenlijk geen idee of wafels wel lekker vind. Hij lijkt me gewoon leuk en lekker voor ontbijtjes in het weekend. Er zal vast wel een gezond recept rondzwerven op het internet die ik kan gebruiken.
- Een foodprocessor omdat je er allemaal salades mee kunt schaven, maar ook snelle korstdegen, frietjes, hele dunne plakjes voor chips en dressing. De blenderkan is natuurlijk ideaal voor smoothies.

- Een stomer is gezonder dan het koken van voedsel in een pan. Er is minder vitamineverlies omdat er weinig water gebruikt wordt.
- Een contactgrill om groentes op te grillen óf om heerlijke tosti's mee te maken.

- Een raw droogoven om appelchips, zoete aardappelchips en zelfs fruitlace mee te maken. Yumm

- Een versapers slowjuicer. Heerlijk om 's avonds twee sappen mee te maken om die de volgende dag tijdens ontbijt en lunch op te drinken.
- Een ijsdraai inzet voor mijn kitchenaid mixer. Ik wil zelf soft en roomijs maken van kokosmelk/room, andere plantaardige melken en sorbet van de met de versapers gemaakte sappen.

- Een fornuis met een grote oven. Ik heb er heel veel voor over om weer vier gaspitten te hebben. Ik kook nu op twee electrische pitjes. Ook mis ik echt het hebben van een grote oven.
- Een grote koel/vries combinatie. Ik heb nu een tafelmodel koelkastje met een klein vriesvakje. Wanneer ik over een tijd een appartementje krijg, dan is dit echt een van de eerste dingen die ik aan zal schaffen.
- Gewoon brood is minder gezond voor ons dan brood van spelt-,boekweit- en roggemeel. Het lijkt mij leuk om mijn eigen brood te gaan maken. Ik heb wel een kitchenaid mixer, maar daarna moet je het weer op een andere plek laten rijzen en bakken. Dit ding doet alles in één.

Wat wil jij nog voor keukenapparatuur hebben?

Ohja, wil jij een jaar lang chocolade winnen van Hands off? klik dan hier en volg de aanwijzingen op.

Liefs,
Esmée

29 januari 2014

Haarserum van herbal essences

Hallo lieve lezers,

Ik heb gisteren een heel fijn haarserum gekocht.

Allereerst de geur. Echt hemels fruitig en zoet. De bekende Herbal essences geur.
Ik heb in de winter veel last van statisch haar. Jij ook?
Mijn serum van Henna hairwonder was op, en er waren geen aanbiedingen van in de drogisterijen.
Henna hairwonder vind ik (op het moment van financieel er niet top voor staan) nogal duur. Een tube kost gemiddeld €8,49.
Dit serum kost ik bij de action en kostte mij maar €1,19. Het serum voelt iets zwaarder aan dan de HH, maar gelukkig niet zo vettig als de meeste serums.
In de winter zijn je haarpunten vaak ook wat droger en brozer, omdat je haar langs je sjaal etc. schuurt. Die droge haarpunten zien er niet mooi uit. Dit serum laat je haar glanzen op een natuurlijke manier, geen vette punten dus. Het maakt de haren zachter en makkelijker doorkambaar.
Wat iets minder is zijn de ingrediënten. Siliconen en andere voor mij onbekende ingrediënten. Dit vind ik echter niet erg aangezien je het alleen in de punten smeert. Het komt dus niet op je hoofdhuid terecht.

Ik wilde jullie deze handige en goedkope tip niet besparen. De geur is echt heerlijk en het effect ook erg fijn.
Mocht je hem ook gekocht en getest hebben, laat me dan even weten hoe jij hem vindt.

Liefs,
Esmée

28 januari 2014

Prachtige wooninspiratie

Hallo lieve lezers,

Ik sta nu al 1,5 jaar ingeschreven bij woningnet in Groningen. Ik hoop dit óf volgend jaar een appartementje te kunnen krijgen. Natuurlijk ben ik al véél langer bezig met hoe ik het zou willen inrichten. Eén ding is zeker. Het wordt veel wit, rust en natuurtinten. Zet intussen even dit liedje op. Oh home, let me go home.

- Wat écht een must is voor mijn appartement is een lange muur waar ik een kastenwand kan inbouwen. Een voorraadkast, kledingkast, televisiekast, servieskast en opbergruimte in één. Allemaal verborgen en opgeruimd achter gladde witte deuren. De ikea pax serie is hier ideaal voor. Je hoeft ze niet alleen als kledingkast te gebruiken.
- Deze witte ananas is van Pols potten. Echt een ontzettend leuk merk voor decoraties in huis. Hij zou leuk staan in de kast boven de televisie of op een sidetable.

- Hoewel ik vroeger altijd gek was op roze gerbera's, ben ik nu meer weg van witte bloemen. Nog steeds vind in gerbera's prachtig, maar ook ranonkels, pioenrozen, dahlia's, rozen en hortensia's. Echt waanzinnig mooi in combinatie met groene bloemen/takjes ertussen.

- Dit is het appartement van Lauren Curtis. Een goed voorbeeld van hoe ik mijn toekomstige appartement voor mij zie.
- Ik wil dan zo'n heerlijke zachte ektorp wegzak bank van de ikea. De tealkleurige kussens erop vind ik ook erg mooi.

- Kijk dit geweldige stuk natuur eens. Exact mijn kleurenthema. Wit, groen en teal. Deze foto mag van mij heel groot (met een gouden lijst) ingelijst boven de bank komen te hangen.
- Witte ranonkels in een zacht teal kleurige vaas. Gooi de huiskamer er maar vol mee.
- Om mijn bed wil ik zo'n strakke bedrok van H&M home. Zo kun je ook lekker veel spullen onder je bed kwijt, en niemand die het kan zien.
- Een wit met marokkaanse print gestanst blik. Fijn om zelfgemaakte fruitchips in te bewaren bijvoorbeeld. Ik hoop dat ik een rawfood droogoven in de toekomst kan kopen.
- Deze vaas vind ik echt geweldig. Een bosje hollandse witte tulpen erin en je hebt mij blij !

- Deze teal kleurige kommetjes zijn perfect voor het ontbijt of een soepje.
- Ik vind schone witte lakens op een bed zo mooi staan. Ik houd er ook van om strak onder mijn dekens ingepakt te liggen.
- Een simpele witte tafel is wat ik wil in mijn appartement. Mijn plan is om gewoon een houten tafel bij een kringloopwinkel te kopen en deze wit te verven. Hetzelfde geldt voor de stoelen. De stoelen die aan deze tafel staan vind ik niet mooi. Dit model nooit lekker vind ik.
- Wit servies. Oh how I love you. Ik bedacht me eerst dat ik een servies set wilde kopen zodat alles mooi bij elkaar past. Maar nu ik gemixt wit servies zie op pinterest, denk ik dat ik gewoon lekker ga mixen.

- Allemaal sjieke bordjes. Hierdoor viel het mij op dat het juist leuk is als je allemaal bordjes hebt uit een verschillende serie in eenzelfde kleur. Met glas erbij simpel en elegant.
- Nog zo'n mooi voorbeeld. Deze bordjes schijnen antiek te zijn, maar ik denk dat ik deze look wel bij elkaar kan schrapen.
- Ik ben gék op georganiseerde dingen. Zo zullen mijn keukenkastjes er ongeveer uit komen te zien.
- Ik heb de vakkenkast van ikea. Daaraan vast zit een bureau. Toen ik deze foto zag dacht ik hé ik kan die tafel bij het verhuizen omtoveren tot een werkbar. Poten eronder en met een balk vastmaken aan de muur. Dan zet ik ook mijn kitchenaid erop en kan ik hier kookfilmpjes gaan maken.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Welke kleuren heb/wil jij in je interieur?

Liefs,
Esmée

27 januari 2014

Gezonde lunch ideeën

Hallo lieve lezers,

Een week geleden plaatste ik mijn ideeën voor gezonde ontbijtjes online. Nu kreeg ik de vraag wat gezonde lunches zijn. Hoewel ik het 's morgens zelf meestal lekker vind om iets zoets te eten zoals fruit, vind ik het heerlijk om tijdens mijn lunch lekker hartig te eten. Hier wat ideeën voor jullie:

- Een van mijn meest favoriete lunches is met wat zout geprakte avocado met tomaat. Het is echt ontzettend simpel maar super lekker. Je zou het ook door elkaar kunnen husselen en er wat geroosterde pijnboompitjes aan toe kunnen voegen. Die drie samen zorgen voor een hemelse combinatie.
- Ook erg lekker is een salade met quinoa. Deze salade heb ik vandaag gegeten. Kleine romaatjes, plakjes komkommer, witte (nep) feta kaas en 1/4 cup quinoa die ik even gekookt heb. Een beetje munt en italiaanse kruiden erover, en je hebt een heerlijke eiwitrijke (door de quinoa) griekse salade. Eventueel wat olijfjes en uienringetjes erbij en hij is compleet.

- Wat je ook kunt maken en érg handig is voor on the go, wraps. Kijk eens in een natuurvoedingswinkel zoals Ekoplaza of ze glutenvrije of van speltmeel gemaakte wrap verkopen. Als je een beetje culinair bent, zou je ze ook zelf kunnen maken. Lekker vullen met guacamole, hummus of zelfgemaakte heksenkaas en volproppen met rauwe of gegrilde groente. Even de zijkanen naar binnen vouwen en rollen maar. Snijd de wrap schuin doormidden en doe de twee helften in zilverfolie of een bakje.
- Wat echt heerlijk is, is een bord vol gegrilde groentes. Champignons, paprika, courgette, aubergine etc. voeg als de groentes bijna gaar zijn een beetje knoflookolie toe en hussel ze erdoor. Ook heerlijk om ernaast te eten is wat volkoren rijst.

- Maak eens een lekkere grote fruitsalade. Meng wat citroen- of limoensap met honing en gebruik dit als dressing. Soms heb je tegen de middag suiker nodig om je even weer wat op te peppen. In zo'n geval is een fruitsalade heerlijk. Ook kun je deze salade tussendoor snacken.
- Zoek eens een receptje op om je eigen pizzabodem of pitabroodjes te maken. Wanneer je de witte bloem vervangt door volkoren spelt of een glutenvrij meel zit je goed. Maak kleine rondjes van het deeg. Wanneer ze klaar zijn beleg je ze met wat zelfgemaakte pastasaus, veel groente en een beetje (light, dit zul je mij niet vaak horen zeggen) mozzarella en/of geraspte kaas. Even in de oven en je hebt gezonde pizzabroodjes.

- Als je die pitabroodjes zelf gemaakt hebt (heel makkelijk) dan kun je ze ook vullen met (vega) kipstukjes, paprika, sla en een beetje tzatziki o.i.d. yummy
- Mijn laatste tip: groentesticks met hummus, tzatziki of zelfgemaakte aioli of heksenhaas. Ook heerlijk als snack.

Ik hoop dat jullie mijn lunch ideeën weer handig en lekker vinden.

Liefs,
Esmée

26 januari 2014

Knoflookbroodjes

Hallo lieve lezers,

Vandaag een heerlijk receptje, namelijk: Knoflookbroodjes.
Eigenlijk vroeg ik mij al een paar jaar af hoe deze heerlijke broodjes werden gemaakt. Op vakantie op Rhodos kregen we als voorgerecht bij ons hotel standaard knoflookbroodjes. Altijd dacht ik dat dit met knoflookboter was. Ook heb ik toen niet goed kunnen ontdekken welke kruiden erover zaten.
Ik keek laatst een filmpje over knoflookbrood uit de oven met aioli en peterselie. Nu heb ik van de week toevallig zelf aioli gemaakt. Daarom besloot ik dit ook eens uit te proberen. Ze hebben niet exact dezelfde smaak als die op Rhodos, maar mmm wát lekker. Wil je ook weten hoe je ze moet maken?
Hier komt het recept:

- Twee afgebakken (rustieke) pistolets of één klein stokbrood
- Twee volle eetlepels aioli
- Klein bosje peterselie, fijngehakt
- Geraspte kaas naar smaak

- Verwarm de oven voor op 200-220 graden Celius.
- Snijd de twee broodjes in de lengte horizontaal doormidden.
- Verdeel met de bolle kant van een lepel, twee eetlepels aioli over de vier helften.
- Besprenkel de broodjes met de gehakte peterselie.
- Strooi er eventueel nog wat kaas naar keuze overheen.


- Leg de broodjes op een bakplaat of blik en zet ze in de oven.
- Bak de broodjes 5-10 minuten tot ze knapperig zijn, en de kaas gesmolten is.


Enjoy !

Ik hoop dat jullie dit simpele maar heerlijke receptje leuk en lekker vonden om te lezen.

Liefs,
Esmée

25 januari 2014

Garderobe uitbreiding: Bovenstukken

Hallo lieve lezers,

Omdat ik zaterdag onverwachts moest werken plaats ik dit bericht achteraf. Hij zal wel onder zaterdag 25 januari staan. Ik wil mijn belofte aan 365 blogposts dit jaar niet onderdoen.

Vandaag weer een artikel over de uitbreiding van je garderobe. Vorige week kon je al mijn artikel zien over onderstukken.

- Zwarte kanten top. Met korte of lange mouw. Maakt je outfit nét iets interessanter.
- Een geruite blouse. Ik kon geen mooie vinden met donkere kleuren, dus koos ik voor deze klassieke burberry ruitprint.
- Zwarte pullover. Mooi te dragen over een (geruite) blouse, maar ook op zichzelf.
- Strapless korset top. Kies er een die bij de rest van je garderobe past. Je kunt kiezen voor simpel zwart óf met leuke versieringen als bling, studs etc.

- Een bodywarmer. Ik zou zelf kiezen voor een donkerblauwe. Een lichter kleur zoals beige kan natuurlijk ook.
- Denim blouse. Deze trend is een paar jaar terug weer in de mode gekomen en ze zijn nog volop verkrijgbaar in de winkels.
- Zwart (nep) lederen jack. Deze maakt veel outfits een tikje stoerder.
- Witte blazer. In de herfst en winter draag je je zwarte blazer veel, in de zomer is een witte blazer meer gepast.

- Blouse met een leuk printje. Bloemetjes, stippen, dierenprint etc.
- Witte tanktop. Een aanvulling op je basis kledingstukken.
- Sportshirt. Bij je fijne yogabroek hoort natuurlijk een speciaal shirtje van ademend materiaal om in de sporten.
- Grote lange trui. Op luie dagen heerlijk te dragen boven een zwarte legging met laarzen.

Vind je deze artikelen ook zo handig en leuk? Bovenaan mijn blog heb ik een speciale verzamelpagina aangemaakt met alle artikelen over de musthaves voor in je garderobe.


Liefs,
Esmée

24 januari 2014

Mijn food failweek

Hallo lieve lezers,

Vrijwel alle experimentjes die ik doe op het gebied van eten mislukken deze week.
Ik heb de avocadobrownies van undressed skeleton gemaakt. Deze hadden helaas geen fudge-achtige brownie textuur, maar een soort mousse achtige. Ik vond dat écht niet lekker.

Mijn poging tot een soort focaccia maken van volkoren speltmeel lukte ook niet van harte. Ik heb er uiteindelijk een soort knackebröd van weten te maken.

Ik heb geprobeerd om zelf mayonaise te maken. De staafmixer is erbij geweest. De mini blender, een garde en allerlei kommen en zelfs een lange opbergbus omdat ik niet zo'n staafmixbeker heb. Uiteindelijk is het me wel gelukt na 4 eieren te hebben "verspild". Mijn laatste dooier had ik in de blender gedaan, waarna ik het eerdere mislukte mengsel er langzaam aan heb toegevoegd.

Ik denk dat ik voor nu maar even stop met culinair zijn tot volgende week.
Gelukkig zijn er altijd mensen die vaker falen in koken dan ik. Zoek maar eens op "nailed it" op pinterest of google. Dan voel je je een topkok.


Hebben jullie ook weleens een culinaire misser?

Liefs,
Esmée

23 januari 2014

Mijn guilty pleasures

Hallo lieve lezers,

Ik eet gezond JA, maar er zijn een aantal dingen waar ik een uitzondering voor maak.

- Zonnatura drop. Deze drop is echt heerlijk. Hij is niet gemaakt met geraffineerde suiker en zonde gelatine. Dat maakt deze drop daarom ook veganistisch. Natuurlijk blijft er suiker in zitten. Het is niet de meest slechte (witte) suiker, maar rietsuiker.
- De chocolade van Hands off. Zie hier mijn review. Heerlijk. Helaas gezoet met gewone witte suiker. Ik zou heel graag in de toekomst een complete worry free chocolade zien.



- Hmmm tosti's. Het is maar goed dat ik nog geen contactgrill heb en amper brood in huis heb. Ook heb ik niet vaak kaas in huis omdat ik het niet zo meer vaak eet (ik eet bijna geen brood).
- Pizza vind ik echt heerlijk. Niet een diepvriespizza met allerlei gezellige E-nummers, maar een van een echte Italiaan. Het liefst met asperges, tomaat, champignons en augurk. Helaas kennen nog niet veel mensen het genot van augurk op hun pizza. Ik heb mijn moeder al om gekregen, nu de rest van de wereld nog.

- Rijstevlaai vind ik echt ontzettend lekker. Vooral met dikke schaven pure chocolade. Rijstevlaai is meestal niet zo zoet als andere taarten met een koekbodem zoals appeltaart.
- Tiramisu vind ik heerlijk en ook leuk om te maken. Een van de weinige desserts die ik lust. Ik ben geen verschrikkelijke zoetekauw. Geef mij maar kaas, komkommer en romatomaatjes.

- Grand Marniertruffels van banketbakkerij de Korenbloem in Sneek. Heerlijk als die op mijn stagedagen gemaakt werden. Mijn baas vond het heerlijk om mij te zien snoepen. Bedankt nog voor die vijf kilo die ik daardoor ben aangekomen. Haha.
- Spijskoekjes van de banketbakkerij zijn ook lekker. Bitterkoekjes en wellingtonhoefjes. Ik heb ze trouwens al heel lang niet gehad.
- Heel af en toe koop ik het eens, Coca Cola vanilla. Op gewone cola ben ik niet zo gek en eigenlijk vind ik het ook veel te zoet. Ik voel mijn tanden bij het drinken van frisdrank haast wegrotten. Coca Cola vanilla vind ik nog weleens lekker.

Heb jij ook guilty pleasures op het gebied van eten en drinken die niet zo gezond zijn?
Neem jij vaak iets van deze dingen?

Liefs,
Esmée

22 januari 2014

Hands off my chocolate

Hallo lieve lezers,

Vrijdag las ik tussen mijn facebook berichten dat ik een blikje chocolade had gewonnen van het merk Hands Off my chocolate. Superblij was ik natuurlijk, want deze chocolade is heerlijk.

Eerder had ik al de milk meets dark gereviewed. Daarover was ik zéér te spreken. In mijn blikje zit deze ook, helemaal top. Ook zitten er nog twee andere repen in, namelijk friendly dark en melting milk. Een reep pure chocolade en een reep zachte melkchocolade. Daarover moet ik natuurlijk even iets schrijven, aangezien deze ook heerlijk zijn.

- Om een review te lezen over milk meets dark kun je hier klikken.

Melting milk
Deze chocolade smaakt echt heerlijk romig, zoals ik melkchocolade ken vanuit de bakkerij.
Hij smelt lekker weg op je tong. Een hele zachte melkchocolade. Je proeft gewoon dat er gebruik gemaakt is van échte belgische chocolade. Een euroshopper chocoladereep is er niks bij. Die reep durf je na het proeven van deze, eigenlijk niet meer chocolade te noemen. Want laten we eerlijk wezen, die repen proeven gewoon naar suiker met cacao- en melkpoeder.


Friendly dark
Wanneer je een druppel op je tong legt, proef je direct een hele krachtige chocoladesmaak. Hij smelt makkelijk weg op je tong. Chocolade proef je echt wanneer je het laat smelten in je mond. Niet kauwen dus. Je moet wel een beetje van pure chocolade houden wil je deze reep kopen. Hij is wat bitterder en krachtiger dan een melkchocolade. Al vind ik het wel een fijne inkomer voor pure chocolade. Ik heb weleens sterkere pure chocolade gehad. Ik weet dat Hands off ook nog een hele pure reep chocolade verkoopt. Stiekem ben ik best wel benieuwd hoe die smaakt.

De repen kosten per stuk €2,09 en zijn te koop bij Albert Heijn en via ah.nl. Mocht je op Schiphol komen, dan kun je daar ook genieten van een heerlijke reep.

Ik vind het echt heel erg leuk dat ik dit blikje heb gewonnen, en wil Kitty Smeeten, de bedenker van Hands off my chocolate dan ook heel erg bedanken dat ik dit pakketje heb gekregen.
Ben je ook zo gek op deze chocolade? Like dan de facebook pagina van Hands off.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen én dat jullie deze chocolade ook eens proberen. Deze chocolade is namelijk care-free. Hands off sponsort het Quality cocoa for a better life programma dat ervoor zorgt dat cacaoboeren een beter leven krijgen. Daar moeten wij als consumenten aan meewerken.

Ik neem nog een stukje.
Liefs,
Esmée

21 januari 2014

Gezonde limonade

Hallo lieve lezers,

Dit idee kwam zomaar in mij op. Ik had mijn flesje water gevuld met 500 ml water. toen bedacht ik mij opeens, dat het heel goed is voor je om daaraan het sap van een citroen toe te voegen.
Ik vond het nog een klein beetje te zuur naar mijn smaak, en heb toen een klein scheutje agavesiroop toegevoegd. Het bleek superlekker en fris te zijn.
Daarom voor jullie dit hele simpele receptje van mijn citroenlimonade.
 
 Wat heb je nodig?
- 500 ml water of meer. Het is maar net hoe sterk je de citroensmaak wilt proeven.
- Scheutje agavesiroop. Ongeveer een eetlepel.
- Het sap van één citroen.

En dan?
Pers de citroen uit met een citruspers óf door met een vork te prikken en tegelijkertijd te knijpen in de citroen.
Doe het citroensap in een fles of kan/karaf en voeg er het water aan toe. Voeg nu naar smaak (ongeveer een eetlepel) agavesiroop aan toe.
Even schudden of roeren en klaar is je limonade.

Tip: voeg een heleboel ijsblokjes aan de limonade toe wanneer het buiten warm is. Dit drankje is ontzettend dorstlessend.
Tip 2: vervang het water voor bubbelwater voor een gezonde frisdrank.

Liefs,
Esmée

20 januari 2014

Gezonde ontbijtjes

Hallo lieve lezers,

Wat ik veel rond zie gaan is "gezonde" tips om mee te ontbijten. Vooral op youtube worden veel filmpjes gemaakt door beautymeisjes. Ik vind het soms best schokkend wat zij ervaren als gezond. Roomkaas, muffins, pannenkoekjes met siroop. Veel jonge meiden kijken die filmpjes en denken dat dat gezond is.
Waar je je vooral op moet focussen bij het ontbijt, is dat je je metabolisme op gang brengt.
Hier zijn mijn ideeën van gezonde ontbijtjes.

Havermoutpap met fruit en noten. Je kunt overnight oats gebruiken, maar je kunt het 's morgens voor je je gaat opmaken ook even op het vuur zetten. 200 ml amandel/hazelnoot/rijstmelk met 3 eetlepels havermout in een klein pannetje. 10 minuten laten sudderen en het is klaar. Zoeten kun je doen met honing, palmsuiker of een beetje agavesiroop. Snijd twee stukken fruit in kleine stukjes en verdeel dit erover of erdoor. Je kunt nog een paar gehakte nootjes toevoegen en eventueel wat superfoods. Gonny van cherryfizz.nl heeft een handige tip om je eigen strooimix te maken. 's morgens even een eetlepel aan je havermoutpap of yoghurt toevoegen. supergezond! om het wat meer smaak te geven kun je nog een flinke snuf kaneel aan de pap toevoegen.

Sap of smoothie van fruit én groente. Wanneer je niet houdt van een zwaar ontbijt kun je kiezen voor een smoothie of een sap. Dit ontbijtje kun je ook makkelijk nemen wanneer je snel weg moet. Je kunt ze in de auto, in de trein, lopend etc. nuttigen. Ik heb laatst via ebay shakebekers gekocht. Ik heb ze van 350 ml. Je kunt ook een grotere nemen als je veel honger hebt. Ik ben zo'n persoon die vaak kleine porties neemt.
Om de sappen of smoothies te maken heb je een juicer of blender nodig. Wanneer je van écht sap houdt kun je een versapers aanschaffen. Dit is een slowjuicer die het sap uit fruit en groente wringt. Anders dan een sapcentrifuge die het sap op hoge snelheid "maalt". Met een slowjuicer krijg je meer sap en vitamines.
Wanneer je van een lekkere dikke smoothie houdt kun je een goede blender kopen. Het voordeel van een versapers is, dat je boerenkool, spinazie en anders bladgroenten erin kunt doen zonder dat je stukjes of lange vezels in je drankje krijgt. Een blender kan dat niet.

Wanneer je van een warm en hartig ontbijtje houdt, kun je een fritatta/omelet maken. Bij de Albert Heijn zijn vaak de roerbak-mixen in de bonusaanbieding (tip). Neem een grote pan en doe 200 gram roerbakgroente in de pan met een beetje olijfolie. Bak de groente glazig en gaar. Voeg dan 4 geklutste eieren toe en zorg ervoor dat de eieren gaar worden. De helft van deze omelet zou voor mij genoeg zijn als ontbijt. Je kunt de andere helft af laten koelen en meenemen als lunch óf je eet hem lekker de volgende dag op.

Chiapudding van Rens Kroes. Ik zou haar recept wel als één persoon op eten in plaats van twee. Je hebt dan direct al twee stuks fruit binnen en een deel van je eiwitten. Fruit en groente kun je eigenlijk nooit teveel eten. Deze pudding is voor de lekkere zoetekauwen onder ons die gek zijn op toetjes. De chiazaden zitten bomvol vitamines en mineralen.

rijst-quinoawafels met een laagje amandelpasta of pindakaas (zonder toevoegingen), plakjes banaan en eventueel wat superfood strooimix.
Hierin zitten eiwitten, fruit en goede vitamines, mineralen en vezels.

Zoals je merkt heb ik niks met brood. Ik ben geen fan van brood. Het meeste brood wordt gemaakt met witte bloem. Er heerst nu ook onduidelijkheid over speltbrood waar deels gewone witte bloem in zit. Gluten zijn niet goed voor ons lichaam. Probeer er zo min mogelijk van te eten. Af en toe een lekker vers afgebakken broodje is ontzettend lekker. Geniet er dan ook echt van. Tijdens de lunch bijvoorbeeld. Belegd met een plakje oude kaas en heel veel tomaat, komkommer etc.

Fruit en groente zijn een hele goede basis als ontbijt. Het toevoegen van eiwitten door middel van noten, zaden, eieren en eventueel een beetje zuivel maakt het al praktisch tot een volwaardige maaltijd. Neem er een grote kop (het liefst groene) thee bij. Koffie raad ik af. Dit houdt vocht vast.

Ik hoop dat jullie mijn ontbijt ideeën leuk vonden. Wil je meer variaties zien of heb je zelf ideeën, laat ze dan achter in een reactie. Vraag je je af of jouw ontbijt gezond is? Laat je vraag dan ook achter bij de reacties. Ik help graag.

Liefs,
Esmée

19 januari 2014

Mijn ebay kettingen

Hallo lieve lezers,

Vorige maand (toen ik nog niet zo krap bij kas zat), heb ik aardig wat sieraden besteld via ebay. Het meeste is goed gegaan, en heb zo'n beetje alles nu binnen. Er waren een aantal dingen tussen die niet volgens de beschrijving waren, of niet zijn aangekomen. Daar is natuurlijk altijd een kleine kans op. Gelukkig krijg je je geld dan weer teruggestort. Ik ben echt ontzettend blij met alle items die ik nu heb. Daarom wil ik ze graag aan jullie laten zien!

- Een supermooie filligree ketting.
- Een heel simpel kettinkje. Ik ben van plan om een écht gouden schakelkettinkje hierbij te kopen. Het hangertje heb ik gesealed met een transparante lak zodat hij niet koper kleurt.
- Deze heb ik als laatste binnen gekregen. Hij lijkt mij heel leuk in de zomer.

- Deze heb ik volgens mij onwijs goedkoop gescoord. In tegenstelling tot de andere witte stenen, heeft deze crèmekleurige.
- Mijn favoriete model ketting. Prachtige teal kleur. Ik wil nog een bijpassende clutch vinden.
- Deze ketting heeft grote paarse stenen. Ik weet nog niet zo goed hoe ik deze ga/wil combineren.

- De mooie ketting, maar dan met zwarte stenen. Deze vind ik echt heel chique staan bij mijn zwarte blousejes.
- Én in het wit. Haha. Deze staat erg leuk bij mijn blauw/wit gestreepte blouse.
- Een dun en langer kettinkje met klavertjes vier. Dit is een populair model. Hij wordt (in écht goud natuurlijk) gedragen door Paris Hilton en in Gossip Girl.

- Dé ketting met oranje stenen. Ik heb een oranje skinny jeans waar deze leuk mee matcht.
- Dit lijken net gouden olijftakjes zoals de kransen die ze in de tijd van Caesar om hun hoofd droegen.
- Dé ketting met doorzichtige bruin gemêleerde/ombré stenen.

- Dit zijn niet echt kettingen, maar collar pins. Wanneer je een overhemdblouse draagt, kun je de stenen in de kraagpuntjes steken. Ik geloof er in dat dit een trend kan worden dit jaar.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien welke kettingen/sieraden ik van ebay heb.

Liefs,
Esmée

18 januari 2014

Garderobe uitbreiding: Onderstukken

Hallo lieve lezers,

Je hebt nu inmiddels wat basisstukken en daar kun je prima mee vooruit. Toch wil je weleens wat meer combineren. Daarom heb ik voor jullie een lijstje gemaakt met een uitbreiding van je onderstukken.

-Een nette zwarte pantalon. Voor kantoorbanen een must. Ook is deze broek naar nette gelegenheden of sollicitaties te dragen. In de horeca is deze broek vaak ook een vereiste.
-Een gekleurde panty. Rood vind ik persoonlijk erg mooi. Je kunt ook kiezen voor donkerblauw, paars, groen, whatever suits your comfort !
-Hold up pantykousen. Op dit plaatje vind ik ze ontzettend ordinair staan, maar met een rok of jurk die net boven de knie komt is het ontzettend mooi. Wanneer je dan gaat zitten zie je dan nét een klein randje. Ik vind dit wel iets voor dames bóven de 18 jaar.

-Een lichtgekleurde denim jeans. In de lente en zomer is het ook fijn om een jeans te dragen. De standaard donkere staat minder mooi bij lichte kleuren tops en is vaak veel te warm. Meestal zijn donkere jeans ook van een dikkere stof gemaakt.
-Een maxirok. Deze staat ook tussen mijn H&M favorieten spring/summer. Luchtig maar toch bedekt. Je kunt een zwarte kiezen maar ook een lichte tint of met een print. Wanneer je voor een print kiest, kies er dan een met kleuren die bij de rest van je garderobe en/of accessoires past.
-Een witte skinny jeans. Ideaal in de zomer. Do I need to say more?
-Beige chino/pantalon. Kan gedragen worden als nette werkpantalon met een blouse en met een (los) t-shirt casual. Kies het liefst een die grotendeels gemaakt is van katoen.

-Zwarte short. Kies voor een net model (een korte pantalon). Deze kan overal naartoe gedragen worden in de zomer, maar ook met een panty in de herfst.
-Een jeansshort. Ik houd niet van die hele korte shortjes. Kies liever voor een die minimaal twee centimeter onder je billen eindigt. Zo voorkom je peeping butt cheeks wanneer je bukt. Niet zo classy.
-Een rokje in een leuke print of bijvoorbeeld met pailletjes. Voor feestjes is het altijd leuk om een bijzonder item te dragen. Wanneer je geen zin hebt in een party top, kun je kiezen voor een bijzonder rokje. Studs, bling, de keuze is aan jou !

Geen workout zonder een fijne sportbroek. In de zomer is een capri fijn, maar in de winter een lange strakke broek.
Persoonlijk kies ik voor zwart. Hier zie je zo min mogelijk zweetplekken in of doorschijnende billen (én ondergoed).
Ook is een zachte yogabroek erg fijn om te hebben. Hierin kun je thuis lekker relaxen, maar je kunt hem ook voor yogalessen/sporten gebruiken.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te lezen. Ik heb veel plezier aan het maken/schrijven van deze serie.

Liefs,
Esmée